Nyt on hyvä aika aloittaa uusi harrastus!
Voit tulla kiipeilemään milloin vain ilman ajanvarausta.

Boulderointi

Boulderointi tarkoittaa kiipeilyä verrattain matalilla korkeuksilla ja ilman erillisiä varmistusvälineitä, kuten valjaita ja köysiä. Putoamista varten kiipeilyseinän alla on pehmeät patjat. Boulderointi mahdollistaa kiipeilyn myös ilman kiipeilyparia, ja lajin aloittaminen on erittäin helppoa. Varusteeksi tarvitset vain kiipeilykengät, joita voit myös vuokrata paikan päältä.

Boulderkiipeilyssä kiivettävät reitit ovat lyhyitä. Lajissa punnitaankin taito-ominaisuuksien ja kehonhallinnan lisäksi etenkin kiipeilijän maksimivoimaa. Boulderoinnin voi tästä huolimatta aloittaa ilman kovaa fysiikkaa kiipeämällä oman tasoisia kiipeilyreittejä eli bouldereita.

Suomessa boulderointi on erityisen suosittua ulkokallioilla. Lajiin sopivia siirtolohkareita ja matalia kallioita on maassamme lukematon määrä. Suomessa on myös maailman ehdottomiin huippuihin lukeutuvia boulderkiipeilijöitä.

Boulderointi Kiipeilyareenalla

Kiipeilyareenalla käytämme selkeästi värikoodattua vaikeusasteikkoa jossa kiipeilyotteiden väri kertoo reitin vaikeustason. Löydät meiltä haasteita aina tikapuita vastaavista bouldereista yhdenkäden leuanvetoa vastaaviin ”ongelmiin”. Ratkaisu ongelmiin olet aina sinä, ja taitojesi kehittyessä kasvaa helposti myös nälkä kiivetä vaikeampia reittejä. Paras tapa tutustua lajiin on lähteä kiipeilemään Kalasatamaan tai  elokuussa 2019 avattavaan Tammistoon. Edellämainitut hallit ovat erikoistuneet yksinomaan boulderkiipeilyyn. Myös Salmisaaresta löydät erillisen boulderointiin varatun kiipeilyalueen.

Boulderoimaan lasten kanssa?

Boulderointi sopii kouluikäisille lapsille. Jos suunnittelette yksinomaan boulderointia lasten kanssa, ovat Kalasataman sekä Tammiston boulderointihallit myös paras vaihtoehto.

Alle kouluikäisille lapsille suosittelemme kiipeilyä Salmisaaressa itsevarmistavilla laitteilla, valjaiden varassa. Salmisaaressa on erillinen iso boulderointialue sekä pieni, alle 12-vuotiaille lapsille tarkoitettu boulderointiseinä. Lasten boulderointialue Salmisaaressa on auki satunnaisesti.

12 vuotta täyttäneet voivat tulla boulderoimaan itsenäisesti. Nuoremmilla lapsilla tulee olla mukanaan täysi-ikäinen huoltaja/valvoja. Boulderoimaan aikuisen seurassa voi tulla kouluikäinen lapsi.