LISÄTIETOJA SALMISAAREN KIIPEILYAREENALLA TAPAHTUNEESTA ONNETTOMUUDESTA SEKÄ TULEVISTA TOIMENPITEISTÄ

Salmisaaren KiipeilyAreenalla 21.01.2020 sattuneessa onnettomuudessa loukkaantui kiipeilijä. Automaattivarmistinlaite laski kiipeilijän liian suurella nopeudella noin kolmen metrin korkeudelta ja pudotti hänet reilun metrin korkeudesta maahan laiteviasta johtuen.

KiipeilyAreena on päätynyt lopettamaan Onbelay automaattivarmistinlaitteiden käytön toiminnassaan pysyvästi. Rikkoutuneen laitteen valmistaja on Safety Engineering Ltd. Vastaavia laitteita on käytössä lukuisissa kiipeilyhalleissa ympäri maailman. Aiemmin vastaavanlaisia ongelmia ei ole laitteissa havaittu. Myös muut suomalaiset operaattorit ovat asettaneet kyseiset laitteet käyttökieltoon.

Laitteen valmistaja, viranomaiset, kiipeilyhallien kattojärjestö Suomen Urheilukiipeily Ry sekä kiipeilykeskus selvittävät edelleen onnettomuuden syitä ja laitteen valmistajalta odotetaan virallista selvitystä tapahtuneesta.

KiipeilyAreenalla on käytössä myös Trublue 2 automaattivarmistinlaitteita ja niitä hankitaan käytöstä välittömästi poistettavien Onbelay laitteiden tilalle. Trublue 2 laite on maailman yleisin automaattivarmistinlaite ja niitä on käytössä myös muissa sisäkiipeilyhalleissa Suomessa.

Lisätietoa laitteesta: https://headrushtech.com/trublue-auto-belay/

Muutostöistä aiheutuu kapasiteetin käyttövajetta ja mahdollisia ruuhkia välttääksemme pyydämme asiakkaita käyttämään myös Kiipeilyareenan Tammiston ja Kalasataman toimipisteiden palveluita. Muutostöiden aikataulu tarkentuu lähipäivinä ja tiedotamme siitä erikseen.

Helsingin Salmisaaressa sijaitsevassa KiipeilyAreenalla on harrastettu seinäkiipeilyä vuodesta 2010.

Henrik Suihkonen,

toimitusjohtaja Puh. 0400 355 919.

Kiipeilyareena / Kiipeilyvisio Oy