Kiipeilyareena - Salmisaaressa, Kalasatamassa
ja Tammistossa!

Kiipeily itsevarmistavilla laitteilla Salmisaaressa

Automaattisilla “itsevarmistavilla” (eng. autobelay) laitteilla kiipeily on hauska ja helppo tapa päästä kiipeilyn fiilikseen korkeilla kiipeilyseinillä, myös ilman aikaisempaa kokemusta. Laitteet mahdollistavat kiipeilyn Salmisaaressa jopa 14 metrin korkeuteen.

Paljon tekemistä kaikille kiipeilijöille

Aloittelijoiden lisäksi laitteet ovat kiipeilyn aktiiviharrastajille kätevä tapa harjoitella ilman kiipeilyparia. Myös pienet lapset voivat kiivetä itsevarmistavilla, aikuisten avustaessa laitteen kiinnityksessä valjaisiin. Sopiva minimi-ikä kiipeilyyn on 4 vuotta.

Itsevarmistavat laitteet sopivat aloittelijoiden lisäksi kiipeilyn aktiiviharrastajille, sillä niillä voi harjoitella kätevästi ilman kiipeilyparia. Myös pienet lapset voivat kiivetä itsevarmistavilla aikuisten avustaessa laitteen kiinnityksessä valjaisiin. Sopiva minimi-ikä kiipeilyyn on 4 vuotta.

Salmisaaren Kiipeilyareenalla on yhteensä 17 itsevarmistavalla laitteella varustettua kiipeilylinjaa. Suurin osa kiipeilylinjoista on aina vapaasti asiakkaiden käytettävissä. Kiipeilyseinältä löytyy kunkin tasolle sopivia, eri tasoisia kiipeilyreittejä. Reittejä myös vaihdetaan säännöllisesti noin 2–3 kuukauden välein. Uudet reitit ja haasteet takaavat, että kiipeily pysyy mielenkiintoisena kerrasta toiseen.

Tule milloin vain

Ruuhka-aikoina kannattaa varautua pieneen odotukseen kiipeilylinjasta toiseen vaihtaessa, mutta itse kiipeilyalueelle pääsee lähes aina ilman jonotusta. Kiipeilyyn ei ole aikarajoitusta, joten yhdellä  kiipeilykerralla voit onnistuneesti kiivetä useita erilaisia ja eri tasoisia reittejä.

Saat tullessasi henkilökunnalta alkuopastuksen laitteiden käyttöön, mutta voit jo etukäteen tutustua turvallisuusohjeisiin katsomalla oheisen videon.

Itsevarmistavilla laitteilla voi tulla kiipeilemään ilman ajanvarausta maksimissaan viiden henkilön ryhmänä. Isommille ryhmille voit varata ohjatun kiipeilytapahtuman.

14 vuotta täyttäneet voivat tulla vanhemman luvalla kiipeilemään itsenäisesti. Nuoremmilla lapsilla tulee olla mukanaan täysi-ikäinen huoltaja/valvoja.