Kalliokiipeilykurssit Falkbergetillä

Kiipeilyareenan kalliokiipeilykursseilla opit tärkeimmät taidot kalliokiipeilyharrastuksen aloittamiseen, soveltaen jo sisäseinällä opittuja perustaitoja.
Voit osallistua kurssille ilman aikaisempaa kokemusta ulkokiipeilystä. Kurssi on myös suositeltava kokonaisuus jo ensiaskeleiden ulkokallioille ottaneille kiipeilijöille,
jotka haluavat täydentää taitojaan itsenäiseen ja turvalliseen harrastamiseen. Kursseilla opetettavat asiat ovat käytännönläheisiä sekä tarkoituksenmukaisia kalliokiipeilyn harrastamiseen sujuvasti ja turvallisesti.
Kouluttajamme ovat kokeneita kiipeilyopettajia sekä erittäin aktiivisia kiipeilijöitä. Käytämme opettamiamme menetelmiä ja oppeja säännöllisesti omassa kiipeilytoiminnassamme, niin lähikalliolla kuin kiipeilykohteissa ympäri maailman.

Kalliokiipeilykurssi (Taso 1 – Yläköysi)

Kurssilla opitaan tärkeimmät perustaidot kalliokiipeilyn harrastamiseen yläköydellä.

Kurssin keskeistä sisältöä ovat mm. erilaisten yläköysiankkureiden rakentaminen, köysilaskeutuminen sekä kiipeily ulkokalliolla.
Lisäksi osallistuja oppii paikantamaan kiipeilyreitin sekä haastavissakin tilanteissa asentamaan yläköyden liikkumalla maastossa turvallisesti.
Pohjana kurssille toimivat sisäseinällä opitut yläköysitaidot, joten osallistujalla on oltava vähintään yläköysikortti.

Kurssi sisältää:

 • 5 tunnin opetuksen max. kuuden henkilön ryhmässä
 • Tarvittavat varusteet kuten köydet, ankkurintekovälineet ja kypärän (osallistujalla on oltava omat valjaat sekä kiipeilykengät)

Hinta:

 • 135 € / hlö

Kalliokiipeilykurssi (Taso 2 – Yläköysi + Lead)

Kurssilla opitaan kaikki tärkeimmät perustaidot kalliokiipeilyn  harrastamiseen sekä yläköydellä että liidatessa.

Kurssi sisältää kaikki yläköysikiipeilyyn suunnatulla kurssilla opetettavat perusasiat.
Lisäksi kurssilla opetellaan soveltamaan liidaustaitoja pultatuilla kallioreiteillä eli niin kutsutussa sporttikiipeilyssä.
Osallistujien tulee hallita entuudestaan sekä liidaaminen että liidaajan varmistaminen sisäseinällä (leadkortti vaaditaan).

Kurssi sisältää:

 • 8 tunnin opetuksen max. kuuden henkilön ryhmässä
 • Tarvittavat varusteet kuten köydet, ankkurintekovälineet, jatkot sekä kypärän (osallistujalla on oltava omat valjaat sekä kiipeilykengät)

Hinta:

 • 170 € / hlö

Osallistujan info

Perustamme kurssia edeltävänä maanantaina jokaiselle kurssille oman Whatsapp -ryhmän.
Tarkistathan ilmoittautuessasi että meillä on ajantasalla oleva puhelinnumerosi ja että sinulla on käytössä Whatsapp -sovellus.
Näin ohjaaja voi lähettää kaikille tapaamispaikan tarkan sijainnin sekä muuta ajankohtaista infoa ennen kurssia. Huomioithan että paikan päälle ei kulje julkisia yhteyksiä kuten busseja.

Mukaan kurssille tarvitset

 • Henkilökohtaiset kiipeilyvälineet (valjaat sekä kiipeilykengät)
 • Säänmukaiset vaatteet (Kurssi toteutetaan myös kohtalaisen huonossa säässä, joten varustauduthan tarvittaessa myös sateenkestävillä vaatteilla)
 • Mahdollisimman hyväkitkaiset maastoon sopivat jalkineet
 • Eväät ja riittävästi juomista

Falkberget

Falkberget on yksi Etelä-Suomen näyttävimpiä kiipeilykallioita. Kallio on tunnettu vaikeasta ja jyrkästä profiilistaan sekä lukuisista vaikeista kiipeilyreiteistä.
Kalliolta löytyy tästä huolimatta nyt keväällä 2021 rakennettuja helppoja harjoittelureittejä, jotka sopivat erinomaisesti kiipeilykurssilaisille.

 • Falkberget sijaitsee Kirkkonummen ja Siuntion rajalla, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä
 • Paikan päälle ei ole julkisia yhteyksiä, joten osallistujan on päästävä perille autolla.
 • Jos sinulla ei ole autokyytiä, niin voit tarvittaessa ottaa ennen kurssin varaamista yhteyttä kurssivastaavaamme ja kysellä mahdollista kyytiä ohjaajalta.
 • Ohjaaja lähettää kaikille osallistujille tarkat ajo-ohjeet ennen kurssia Whatsapp-viestillä

Kurssien kouluttajat

Joonas Sailaranta

Jonne Heinonen

Kyselyt ja yhteydenotot

Joonas Sailaranta 0400-355940

joonas.sailaranta@kiipeilyareena.com