Nainen kiipeilee alaköydellä vihreillä otteilla tehtyä kiipeilyreittiä.

KIIPEILYAREENA SALMISAARI

Salmisaaren Kiipeilyareenalta löydät 3000 neliömetriä kiipeilyseinää kahdessa kerroksessa, erilliset boulderointi- ja oheisharjoittelualueet sekä paljon muuta. Korkein kiipeilyseinä on 29 metriä ja myös aloittelijat voivat kiivetä valjaiden varassa jopa 12 metrin korkeuteen itsevarmistavilla laitteilla.

Sijainti

KiipeilyAreena Salmisaari

Salmisaaren Liikuntakeskus, K1-kerros

Energiakatu 3

00180 Helsinki

Ota yhteyttä

salmisaari@kiipeilyareena.com

045 329 2552

Laskutus, jäsenyys, varaukset:

info@kiipeilyareena.com

Aukioloajat

Kesän aukioloajat 3.6. – 18.8.

Ristikko:

Ma–Pe 10–22

La–Su 10–20

Salmisaari ja Kalasatama:

Ma–Pe 13–21

La–Su 12–20

Jäsenten aamuajat

Ma–To klo 8 eteenpäin

Hinnat

Aikuinen 16 €
Aikuinen arkisin (ennen klo 15) 13 €
Lapsi (alle 18 v)* 10 €

Vuokravarusteet

Kiipeilykengät 5 €
Valjaat 3 €
Köysi 5 €

Palvelut

Itsevarmistavat laitteet
Kiipeily automaattisilla “itsevarmistavilla” (Eng. autobelay) laitteilla on hauska ja helppo tapa päästä kiipeilemään korkeilla kiipeilyseinillä ilman aikaisempaa kokemusta. Laitteet mahdollistavat kiipeilyn jopa 12 metrin korkeuteen. Reittejä löytyy kaikentasoisille kiipeilijöille. Ensimmäisessä kerroksessa on 11 kpl itsevarmistavaa laitetta ja lisäksi yläkerrassa on 4 laitetta ohjattujen ryhmien käytössä junioreille suunnitteluilla reiteillä. Painorajat itsevarmistavilla laitteilla on 15–150 kg. Opastamme aina ensikertalaiset laitteiden käyttöön. Itsevarmistavilla laitteilla kiipeily on myös loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat harrastaa köysikiipeilyä itsenäisesti.
Yläköysi- ja lead-kiipeily
Salmisaaren korkeimmat kiipeilyseinät kohoavat jopa 30 metrin korkeuteen! Köysikiipeilyssä tarvitset varmistustaitoisen parin. Lead–kiipeily tuo paljon uusia ulottuvuuksia kiipeilyharrastukseen, ja suosittelemmekin kaikkia kiinnostuneita käymään köysikiipeilykurssin, josta saat tarvittavat taidot köysikiipeilyyn. Lue lisää kohdasta ”Kurssit ja valmennus”. Köysikiipeilyssä sinulla tulee olla varmistuskortti.
Boulderointi
Boulderointi tarkoittaa kiipeilyä matalilla seinillä. Putoamisen varalta seinien alla on paksuja patjoja. Boulderointi mahdollistaa kiipeilyn myös ilman kiipeilyparia, joten lajin aloittaminen on erittäin helppoa. Tarvitset vain kiipeilykengät, joita voit myös vuokrata paikan päällä. Lajissa kehittyy taitojen ja kehonhallinnan lisäksi ongelmanratkaisukyky. Boulderoinnin voi aloittaa ilman aikaisempaa kokemusta kiipeilystä. Salmisaaressa boulderointitila sijaitsee toisessa kerroksessa – boulderointitalueella on ikäraja 12 vuotta. Tilasta löytyy myös lapsille tarkoitettu Junior–boulder, joka saattaa ajoittain olla seuratoiminnan käytössä ja suljettuna asiakkailta.
Jäsenten kuntosali
Hallilta löytyy myös vuosijäsentilat, joihin pääsee vain vuosijäsenkortilla. Tilasta löytyy hyvin varusteltu kuntosali sekä treenitila, pukuhuoneet ja sauna. Halusitpa sitten lämmitellä, treenata tai täydentää kiipeilyä, kuntosalilla on valikoima laitteita tarpeisiisi. Salilla on myös campus-seinä, sormilautoja ja treeniseinä, jonka kulma on muutettavissa treeniisi sopivaksi.
Sauna
Haluamme tukea myös vuosijäsentemme hyvinvointia ja siksi vuosijäsentiloissa on sauna auttamaan palautumisessa. Sauna lämpenee tiistaisin ja torstaisin klo 15 alkaen ja lauantaisin sekä sunnuntaisin klo 10 alkaen. Saunaan on pääsy sekä miesten että naisten pukuhuoneista, joten unisex–saunassa saunotaan pyyhkeet päällä. Saunominen auttaa lihasten rentoutumisessa, verenkierron paranemisessa, joustavuudessa, stressin vähentämisessä ja palautumisessa treenikertojen välillä. Saunominen kiipeilyn yhteydessä voi parantaa suorituskykyäsi ja hyvinvointiasi.
Akvaario
Jäsenillemme rakennuksen 1. kerroksesta löytyy monipuolinen treenitila; ”Akvaario”. Akvaariosta löydät kolmessa eri kaltevuudessa olevat treeniseinät, johon pääset luomaan omia bouldereita, seinien ollessa täynnä otteita. Akvaariossa on myös campus-lauta kolmella eri otekoolla ja useita erilaisia otelautoja harjoitteluun.
Shop
Hallin aulassa on kiipeilyvarustekauppa, josta löydät kaiken kiipeilyn harrastamiseen kuten kiipeilykenkiä ja -valjaita sekä pientavikkeita. Jäsenet saavat jopa –20 % alennuksen myymälän tuotteista (pl. kirjat ja DVD:t). Osaava henkilökuntamme auttaa sinua tarvittaessa tuotteiden valinnassa.
Monipuoliset tilat ryhmille
Salmisaari on oiva paikka järjestää vaikka työyhteisön sporttinen virkistyspäivä. Hallin tiloista löytyy hyvin eri kokoisille ryhmille suunnattuja kiipeilyseiniä ja tiloja järjestääksemme juuri teidän työ- tai kaveriporukalle mukavan kiipeilykokemuksen.

Ensimmäistä kertaa?

Tuletko ensimmäistä kertaa kiipeilemään tai oletko satunnaisesti kokeillut lajia? Voit aina tulla paikalle ilman ajanvarausta. Saat alkuopastuksen sekä tarvittavat vuokravarusteet henkilökunnaltamme. Pyydämme sinua rekisteröitymään ennen kiipeilyn aloittamista.

Kuvia Salmisaaren hallilta

Kiipeilyareena-grafiikka

KURSSIT JA OHJATUT RYHMÄT

KIIPEILYKURSSIT

Kun kaipaat vinkkejä kiipeilytekniikan kehittämiseen tai haluat oppia varmistustaidot, voit kehittää harrastustasi kiipeilykursseillamme.

OHJATUT RYHMÄT

Haluatko järjestää lasten syntymäpäivät, tulla oppilaidesi kanssa kokeilemaan kiipeilyä tai järjestää virkistyspäivän yrityksesi työntekijöille?

SALMISAARESSA TAPAHTUU


Jonne Heinonen, Salmisaaren hallipäällikkö

”Salmisaaren Kiipeilyareena avattiin vuonna 2009 ja se oli oman ’kiipeilyurani’ lähtölaukaus. Oma kiipeilyharrastukseni siirtyi varsin nopeasti sisäseiniltä myös ulkokallioille ympäri maailmaa, kiitos Salmisaaresta saamieni taitojen. On aina mahtavaa palata Salmisaareen kiipeilemään, treenaamaan, näkemään ystäviä tai jopa esitellä lajia uudelle kaverille. Alan parhaat reitintekijät, hyvät seinäprofiilit ja ystävällinen henkilökuntamme varmistavat, että Salmisaari toivottaa tervetulleeksi niin aloittelijat kuin kokeneetkin kiipeilijät.”