FAQ – Usein kysytyt kysymykset

En ole koskaan kiipeillyt. Pitääkö osata jotain?

Kiipeily sopii kaikenikäisille eikä aikaisempaa kokemusta vaadita. Et tarvitse muuta kuin hieman rohkeutta!

Pitääkö aika varata etukäteen?

Voit tulla hallille aina ilman ajanvarausta. Saat alkuopastuksen sekä tarvittavat vuokravarusteet henkilökunnaltamme.

Minkä ikäisen lapsen kanssa voin tulla kiipeilemään? Onko kiipeilyssä alaikärajaa?

Kiipeilyssä ei ole alaikärajaa, mutta yleensä n. 3–4-vuotias voi aloittaa kiipeilyn itsevarmistavilla laitteilla, joissa alapainoraja on 15 kg. Lisäksi tarhaikäiset lapset (4–6 v.) voivat boulderoida aikuisen valvonnassa. Etenkin Salmisaaren Junior-boulderissa on juuri lapsille suunniteltuja reittejä matalammalla seinällä. Yleisellä boulderointialueella Salmisaaressa ikäraja on 12 vuotta. Salmisaaren Junior-boulder saattaa ajoittain olla seuratoiminnan käytössä ja suljettuna asiakkailta.

Tarvitseeko huoltajan jäädä hallille, jos teinit tulevat kiipeilemään?

Kaikilla alle 14-vuotiailla lapsilla tulee olla huoltaja mukana KiipeilyAreenan tiloissa koko kiipeilyreissun ajan. Huoltajan tulee tehdä rekisteröinti turvallisuussyistä. Yli 14-vuotiaat saavat kiipeillä ilman aikuisen valvontaa. Kaikilla alle 18-vuotiailla tulee olla vanhemman/huoltajan suostumus itsenäiseen kiipeilyyn. Suostumuksen voi lähettää kohdehallin sähköpostiin. Saatamme myös tarvittaessa soittaa huoltajalle hallilta.

Kuinka kauan yhdellä maksulla saa kiipeillä?

Sisäänpääsymaksulla tai leimauksella voi kiivetä vaikka koko päivän, aamukymmenestä sulkemiseen asti! Voit myös kiivetä samalla sisäänpääsymaksulla toisella hallilla saman päivän aikana.

Voimmeko tulla isolla porukalla niin, että mukana on myös paljon lapsia?

Totta kai! Jos lapsia on useita ja myös aikuiset haluavat kiipeillä, suosittelemme ottamaan mukaan aikuisen, joka ehtii valvomaan lapsia koko kiipeilyn ajan ja mm. auttamaan lapsia itsevarmistavan laitteen kiinnittämisessä. Alle 12-vuotias ei saa käsitellä itsevarmistavan laitteen kiinnitysmekanismia. Yli kuuden henkilön (6 hlö) ryhmistä toivoisimme saavamme tiedon etukäteen.

Voinko kiivetä omilla kengillä?

Kiipeilyssä käytetään siihen tarkoitettuja kenkiä eli esim. omilla lenkkareilla kiipeileminen ei ole sallittua. Jos sinulla ei ole omia kiipeilykenkiä, voit vuokrata ne hallilta.

Saako hallille jäädä sulkemisen jälkeen?

Ei saa. Otamme asiakkaidemme turvallisuuden erittäin vakavasti ja siksi hallilla ei voi kiipeillä ilman henkilökunnan läsnäoloa.