Kiipeilyareena - Salmisaaressa, Kalasatamassa
ja Tammistossa!

Boulderointi on kiipeilyä yksinkertaisimmillaan

Boulderointi tarkoittaa kiipeilyä verrattain matalilla korkeuksilla ja ilman erillisiä varmistusvälineitä, kuten valjaita ja köysiä. Putoamista varten kiipeilyseinän alla on iskua pehmentävät patjat. Boulderointi mahdollistaa kiipeilyn myös ilman kiipeilyparia, ja lajin aloittaminen on erittäin helppoa. Varusteeksi tarvitset vain kiipeilykengät, joita voit myös vuokrata paikan päältä. Boulderkiipeilyssä kiivettävät reitit ovat lyhyitä. Lajissa punnitaankin taito-ominaisuuksien ja kehonhallinnan lisäksi etenkin kiipeilijän maksimivoimaa. Boulderoinnin voi tästä huolimatta aloittaa ilman kovaa fysiikkaa kiipeämällä oman tasoisia kiipeilyreittejä eli bouldereita.

Boulderointi Kiipeilyareenalla

Kalasataman sekä Tammiston toimipisteemme ovat yksinomaan boulderointiin erikoistuneita kiipeilyhalleja ja Konalan Ristikossa on myös vastaavan kokoinen boulderoinnille omistettu kerros. Edellä mainitut hallit tarjoavatkin parhaat puitteet sekä harrastamiseen että boulderoinnin kokeiluun. Myös Salmisaaren hallissa on pieni, mutta toimiva boulderointialue.

Boulderoimaan lasten kanssa

Boulderointi sopii hyvin kouluikäisille lapsille. Konalan Ristikossa, Kalasatamassa sekä Tammistossa on myös lapsille soveltuvia boulderseiniä. Salmisaaressa boulderointi pienille lapsille on erittäin rajoitettua (pääalue K12). Alle kouluikäisille lapsille suosittelemme kiipeilyä itsevarmistavilla laitteilla, valjaiden varassa.

Vaikeusasteet

Kiipeilyareenalla käytämme selkeästi värikoodattua vaikeusasteikkoa jossa kiipeilyotteiden väri kertoo kiivettävän reitin vaikeustason. Löydät meiltä haasteita aina tikapuita vastaavista bouldereista yhdenkäden leuanvetoa vastaaviin ”ongelmiin”. Ratkaisu ongelmiin olet aina sinä, ja taitojesi kehittyessä kasvaa helposti myös nälkä kiivetä vaikeampia bouldereita.

14 vuotta täyttäneet voivat tulla boulderoimaan itsenäisesti. Nuoremmilla lapsilla tulee olla mukanaan täysi-ikäinen huoltaja/valvoja. Boulderoimaan aikuisen seurassa voi tulla kouluikäinen lapsi.