Kiipeilyareena - Salmisaaressa, Kalasatamassa
ja Tammistossa!!

Ennen kuin tulet

Ensimmäinen kerta kiipeilyseinällä, tai olet satunnaisesti kokeillut lajia?

Voit aina tulla paikalle ilman ajanvarausta. Saat alkuopastuksen sekä tarvittavat vuokravarusteet henkilökunnaltamme.

Ristikkoon, Salmisaareen, Kalasatamaan vai Tammistoon?

Ristikosta ja Salmisaaresta löydät niin korkeita kiipeilyseiniä sekä boulderointia. Kalasatama sekä Tammisto ovat yksinomaan boulderointiin erikoistuneita kiipeilyhalleja ja tarjoavat mitä parhaimmat puitteet boulderkiipeilyyn.

Mitä on boulderointi?

Boulderointi tarkoittaa matalampien kiipeilyseinien kiipeilyä  patjojen päällä ilman valjaita. Boulderointi onnistuu ilman aikaisempaa kokemusta ja kiipeilykengät voit vuokrata. Parhaat aloittelijoiden reitit löytyvät Ristikosta, Kalasatamasta sekä Tammistosta.

Kiipeily korkeilla seinillä?

Ristikossa sekä Salmisaaressa myös kiivetään valjaiden varassa korkealle ja kiivettävää riittää myös täysin ensikertalaisille;
Aloittelijat ilman aikaisempaa kokemusta voivat kiivetä ns. itsevarmistavilla laitteilla, joiden käyttöön annamme opastuksen. Asiakkaille vapaassa käytössä on Ristikossa 22 itsevarmistavalla varustettua kiipeilylinjaa ja Salmisaaressa 10.

Kiipeily köyden varassa lukuisilla muilla kiipeilyreiteillä onnistuu jos esimerkiksi ystävälläsi on kansallinen varmistuskortti. Voit kiipeillä varmistuskortillisen seurassa hänen varmistaessa sinua köyden varassa. Jos haluat myös itse oppia tarvittavat köysitaidot, voit tarvittaessa osallistua yhden illan alkeiskurssille.

Kiipeilyn harrastaja ja varmistustesti (Ristikko ja Salmisaari)

Ennen köysivarmistuksella kiipeilyä, tarkastamme varmistustestissä, että sinulla on vaadittavat taidot kunnossa. Testiä ei tarvitse erikseen varata, vaan taitojen tarkistus onnistuu milloin vain. Ruuhka-aikoina on hyvä varautua pieneen odotukseen ennen kiipeilyn aloitusta. Testin hyväksytysti suorittaneille myönnämme kansallisen varmistuskortin.

Varmistuskortin hinta on 13 € ja voit lunastaa sen halutessasi myös toisella visiitilläsi. Ulkomailla asuvilta tarkistamme asianmukaiset taidot, mutta varmistuskorttia ei tarvitse välttämättä lunastaa.

Kortinhaltijana saat myös varmistaa aloittelijoita yläköydellä, joten heillä ei tarvitse olla varmistuskorttia tätä varten.

Ota yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää kiipeilystä ja vastaamme kysymyksiisi.

IKÄRAJAT LAPSILLE

Tarhaikäiset lapset (4-6 v):

  • Kiipeily itsevarmistavilla laitteilla, köysivarmistuksella
  • Boulderointi lapsille soveltuvilla alueilla (Salmisaaressa erittäin rajoitettu)

Kouluikäiset lapset (7-13 v):

  • Kiipeily Salmisaaressa sekä Ristikossa itsevarmistavilla laitteilla tai köysivarmistuksella aikuisen valvonnassa
  • Boulderointi vanhemman/huoltajan valvonnassa

14 -vuotta täyttäneet lapset ja nuoret:

  • Kiipeily ilman vanhemman tai aikuisen valvojan läsnäoloa
  • Mahdollisuus suorittaa varmistuskortti
  • Alaikäisillä tulee olla vanhemman/huoltajan suostumus itsenäiseen kiipeilyyn.

Tervetuloa Kiipeilyareenalle!