Kiipeilyareena - Salmisaaressa, Kalasatamassa,
Tammistossa sekä Ristikossa!

Ennen kuin tulet

Rekisteröidy ennen saapumistasi!

Rekisteröimme kaikki asiakkaamme ja tämän yhteydessä näytämme keskeiset turvallisuusasiat videon muodossa. Tämän lisäksi tarjoamme ensikertalaisille varsinaisen alkuopastuksen paikan päällä. Rekisteröityminen kestää muutaman minuutin ja suosittelemme tekemään tämän ennakkoon odottelun välttämiseksi. Voit rekisteröinnin yhteydessä lisätä asiakastilillesi tarvittaessa myös lapsesi nimet (alle 14 v)

HUOM! Muistathan valita heti rekisteröinnin alussa oikean toimipisteen! Valitessasi Tammiston tai Kalasataman, näytetään sinulle vain boulderoinnin turvallisuusohjeet. Salmisaaren sekä Ristikon valitsemalla näet pari minuuttia pidemmän ohjeistuksen.

Kaikille uusille rekisteröityneille tarjoamme 10 euron arvoisen edun,  jonka voit käyttää alennuksena kiipeilystä sekä varustevuokrasta. Etu on käytettävissä mahdollisella toisella visiitilläsi, palatessasi Kiipeilyareenalle. Etu on voimassa kaksi viikkoa rekisteröinnistä.

Ensimmäinen kerta kiipeilyseinällä, tai olet satunnaisesti kokeillut lajia?

Voit aina tulla paikalle ilman ajanvarausta. Saat alkuopastuksen sekä tarvittavat vuokravarusteet henkilökunnaltamme.

Ristikkoon, Salmisaareen, Kalasatamaan vai Tammistoon?

Ristikosta ja Salmisaaresta löydät niin korkeita kiipeilyseiniä sekä boulderointia. Kalasatama sekä Tammisto ovat yksinomaan boulderointiin erikoistuneita kiipeilyhalleja ja tarjoavat mitä parhaimmat puitteet boulderkiipeilyyn.

Mitä on boulderointi?

Boulderointi tarkoittaa matalampien kiipeilyseinien kiipeilyä  patjojen päällä ilman valjaita. Boulderointi onnistuu ilman aikaisempaa kokemusta ja kiipeilykengät voit vuokrata. Parhaat aloittelijoiden reitit löytyvät Ristikosta, Kalasatamasta sekä Tammistosta.

Kiipeily korkeilla seinillä?

Ristikossa sekä Salmisaaressa kiivetään myös valjaiden varassa 10 – 30 metriä korkeilla kiipeilyseinillä. Kiivettävää riittää myös täysin ensikertalaisille. Aloittelijat ilman aikaisempaa kokemusta voivat kiivetä ns. itsevarmistavilla laitteilla, joiden käyttöön annamme opastuksen. Asiakkaille vapaassa käytössä on Ristikossa 22 itsevarmistavalla varustettua kiipeilylinjaa ja Salmisaaressa 10.
Itsevarmistavilla laitteilla kiipeily onnistuu jopa 14 metriin saakka.

Kiipeily köyden varassa lukuisilla muilla kiipeilyreiteillä onnistuu kansallisen varmistuskortin haltijoilta, joilta löytyvät tarvittavat köysitaidot kiipeilyn harrastamiseen. Myös aloittelijat voivat kiipeillä varmistuskortillisen henkilön seurassa kokeneemman varmistaessa aloittelijaa ns. yläköyden varassa. Jos haluat myös itse oppia tarvittavat köysitaidot, voit tarvittaessa osallistua yhden illan yläköysikurssille.

Kiipeilyn harrastajat sekä varmistustesti (Ristikko ja Salmisaari)

Ennen köysivarmistuksella kiipeilyä, tarkastamme varmistustestissä, että sinulla on vaadittavat taidot kunnossa. Testiä ei tarvitse erikseen varata, vaan taitojen tarkistus onnistuu milloin vain. Ruuhka-aikoina on hyvä varautua pieneen odotukseen ennen kiipeilyn aloitusta. Testin hyväksytysti suorittaneille myönnämme kansallisen varmistuskortin.

Varmistuskortin hinta on 13 € ja voit lunastaa sen halutessasi myös toisella visiitilläsi. Ulkomailla asuvilta tarkistamme asianmukaiset taidot, mutta varmistuskorttia ei tarvitse välttämättä lunastaa.

Kortinhaltijana saat myös varmistaa aloittelijoita yläköydellä, joten heillä ei tarvitse olla varmistuskorttia tätä varten.

Ota yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää kiipeilystä ja vastaamme kysymyksiisi.

IKÄRAJAT LAPSILLE

Tarhaikäiset lapset (4-6 v):

  • Kiipeily itsevarmistavilla laitteilla, köysivarmistuksella
  • Boulderointi lapsille soveltuvilla alueilla (Salmisaaressa erittäin rajoitettu)

Kouluikäiset lapset (7-13 v):

  • Kiipeily Salmisaaressa sekä Ristikossa itsevarmistavilla laitteilla tai köysivarmistuksella aikuisen valvonnassa
  • Boulderointi vanhemman/huoltajan valvonnassa

14 -vuotta täyttäneet lapset ja nuoret:

  • Kiipeily ilman vanhemman tai aikuisen valvojan läsnäoloa
  • Mahdollisuus suorittaa varmistuskortti
  • Alaikäisillä tulee olla vanhemman/huoltajan suostumus itsenäiseen kiipeilyyn.

Tervetuloa Kiipeilyareenalle!